Coyhaique en de Marmergrotten

Coyhaique is een redelijk grote plaats; volgens de Lonely Planet de enige plaats aan de Carretera met goede voorzieningen. Na het ontbijt zijn we eerst geld wezen halen en daarna direct opzoek gegaan naar het toeristenbureau. We wilde weten wat de slaapmogelijkheden waren verder naar het zuiden. Er was een gezellig café in het centrum dat zelf ook een soort toeristen bureau was. Ze hadden ook een internetvoorziening waar we het weer hebben gecheckt voor de komende periode (niet goed…) We hebben bij alle autoverhuurbedrijven naar de prijzen gevraagd, maar dat viel best tegen. Een belangrijk extra probleem was dat de verzekering niet zou gelden als we Argentinië in zouden gaan. We hebben in de middag een tourtje geboekt naar de Marmergrotten. Gelukkig kwamen we twee Nederlanders tegen die over te halen waren om ook naar de grotten te gaan omdat het tourtje pas ging bij minstens 4 personen.

De tour vertrok om 09:00 uur en ging eerst een heel stuk de Carretera af. Onderweg hebben we nog een grot met schilderingen bezocht. Onderweg zagen we voor het eerst een andere fietser, op een racefiets met allerlei binnen en buitenbanden om de tassen gesjord. Na de lunch zijn we in een bootje (en in de regen) naar de Marmergrotten gegaan. Het bleek niet heel groot, maar toen even het zonnetje doorbrak wel weer heel mooi. Niets mooiers dan moeder natuur zelf. Na vieren gingen we dezelfde weg weer terug en waren pas om 21:00 uur weer terug. Leuke dag gehad, maar wel lang in het busje.

We hebben een busticket gekocht naar Comodoro Rivadavia dat is de grootste stad in Argentijns Patagonië. De bus was ruim op tijd, dus Leo kon op het gemak de fietsen uit elkaar halen en in de bus zetten. De eerste 50 km naar de grens ging vrij langzaam (steile weg) en iedereen moest weer uit de bus voor de stempels in het paspoort. Onderweg was toch best een hoop te zien, veel steppe en een mooie kloof. Maar op het laatste stuk reden we door olievelden.

Op het busstation hebben we direct een ticket gekocht naar Rio Gallegos voor de volgende dag. Het waait hier enorm en het is best fris. We hebben de kamer aangehouden omdat de bus pas in de avond gaat en het nou niet echt lekker weer is. Uiteindelijke waren we op tijd op het busstation, alleen kwam de bus een uur te laat. Waren we nog helemaal koud geworden. Op het busstation van Rio Gallegos bleek dat twee uur later de bus naar El Calefate zou gaan, wat uiteindelijk het doel van deze rare omzwerving was, dus hebben we direct kaartjes voor deze rit gekocht. We kwamen om 19:00 uur in El Calefate aan waar het best een gedoe was om een hotel te regelen; alles zat vol.

Nog geen reacties.

Geef een reactie