Dag Thailand, hallo Laos…

We verlaten morgen Thailand alweer om verder te fietsen in Laos. Wordt wel een lange dag van 96 km. De afstand is wel te doen, maar na 11:00 wordt het snel erg warm. De dagen eindigen vaak in mooie zonsondergangen.

We hebben maar een klein stukje Thailand gedaan van iets meer dan 800 km. Wat erg opviel is dat er een groot verschil is tussen de “oude” en de “nieuwe” wereld. Het zuiden is vooral landbouw gebied waar met veel handwerk en kleine tractoren wordt gewerkt in kleine rurale dorpjes. Het leven lijkt hier stil te hebben gestaan. Daarnaast zie je op de wegen veel nieuwe auto’s rijden en zo nu en dan een heel groot splinternieuw huis, wat doet vermoeden dat niet iedereen van de rijkdom van het land profiteert.

Wat ook opvalt is het aantal oudere westerse mannen met Thaise vrouwen. De mannen komen samen bij resorts die gerund worden door Duitsers, Zwitsers of Oostenrijkers. Ze kennen elkaar allemaal en drinken vooral bier. Een soort expat communities.

We zagen onderweg in een dorpje van niets een trouwerij van een westerse man met een Thaise vrouw volgens het ritueel van dat dorp. We zijn een tijdje blijven kijken en zagen vooral het ongemak van de bruidegom en zijn paar westerse vrienden. We fietsen vertwijfeld verder niet goed wetende wat we hier van vonden..

  1. Helen 16 januari 2019 at 10:48 #

    Leuk om alles weer zo te volgen!

  2. Fred 21 januari 2019 at 18:23 #

    Hi Leo, fijn dat jullie weer op fietspad zijn. Een dochter van goede vrienden is op wereldreis, kruist ergens jullie route, zij steekt de grens van Laos naar Cambodja over. Ik zal je blogs weer volgen de komende tijd. Altijd plezierig om over Azië te lezen.

    Mooie tijd gewenst!

Geef een reactie