De Cameron Highlands in

Vanochtend vroeg opgestaan, ontbijt op de markt en richting de Cameron Highlands. De Cameron Highlands is een hoogvlakte in Maleisië, zo’n 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. De regio ligt 1500 meter boven zeeniveau en is daarmee het hoogste gebied van het Maleisische vasteland. Het was meteen een leuke smalle weg en na 10 km begon het aardig te stijgen. Er leek geen einde aan te komen. Er reed aardig wat vrachtverkeer, en aan de vrachtwagens kan je goed horen of de weg voor je stijgt. Veel terugschakelen en gas geven geeft zo z’n aparte geluid. Uiteindelijk kwamen we bij het hotel dat bovenop een heuvel lag. Na een redelijk vermoeiende dag ben je niet blij dat het hotel bovenop ligt, maar de dag erop is dat weer anders; dan zie je hoe ver je kunt kijken.

Hotel op de heuvel

We hebben de volgende dag een tourtje geboekt naar de Boh’s Singai Tea Estate, de vlinderfarm en nog een Chinese tempel. De theeplantage was prachtig. het blijft een mooi gezicht de groene heuvels. Deze plantage is al in 1929 gesticht en ze gebruiken nog de machines uit 1935. Het oogsten gaat machinaal of met een schaar. Ze hebben nu veel plukkers uit Bangladesh en Indonesië. De mensen krijgen een gratis huis en er is een schooltje en een dokter aanwezig. Alleen de elektra moeten ze zelf betalen.

Thee

Het bezoek aan de vlinderfarm was veel leuker dan gedacht. Het is alsof je in Artis rondwandelt, maar je krijgt de insecten als je durft gewoon in je handen. Annette durft dat dan gewoon. Dus die heeft dan een vogelspin op haar hand, of een wandelend blad. Het Japanse stel waarmee we de tour deden was erg gezellig. Dat maakt zo’n tourtje zeker een stuk leuker.

Neushoornkevers
Wandelend blad

We hebben besloten om een extra rustdagje in te lassen omdat het Tourtje best vermoeiend was en Leo niet zo best had geslapen. Op de rustdag zijn we wel de heuvel afgewandeld naar het dorp om te lunchen en we hadden twee boeken meegenomen die we konden ruilen bij T-cafe voor twee andere pockets. Leo is ook meteen nog even naar de kapper geweest en we hebben weer gemaild met het thuisfront. Zo is het nog best druk op zo’n rustdag.

Nog geen reacties.

Geef een reactie