We zijn vertrokken….?

We zijn inmiddels ruim drie weken onderweg.; hoewel iedereen ons steeds vraagt: ” Wanneer vertrekken jullie?” Blijkbaar moet je het land uit zijn om te zijn vertrokken. Hoogste tijd om eens iets van ons te laten horen, want morgen vertrekken we dus echt (we gaan Duitsland in).

De hectiek van de laatste weken thuis heeft veel energie gekost. Twee maanden om alles te regelen qua huis en voorbereidingen voor de reis is toch wel erg kort gebleken.

Maandag 1 juni begon met het wegbrengen van vuilniszakken naar de vuilcontainers; de laatste spullen van ons huis gingen weg. Heel raar om je dekbed met kussen in een vuilniszak te stoppen. Nog even een laatste inspectie met de kopers en op naar de notaris om de leveringsakte te tekenen. Dat ging allemaal heel soepel.

Vervolgens door naar de voormalig werkgever van Annette om haar collega’s nog even gedag te zeggen. IMG_0758Bijna iedereen van haar afdeling kwam even kijken naar de fiets van Annette. Daarna was het opstappen en wegfietsen naar de pont bij het Centraal Station. Een van de collega’s van Annette fietste gezellig en stuk met ons mee.

Uiteindelijk bleek de afstand weer groter dan gedacht; mede omdat we verkeerd waren gefietst.. Na 81 km kwamen we om 19:30 aan in Bergen aan Zee. We hadden wel eerst gegeten in Egmond aan Zee. Het Nivonhuis waar we gepland hadden te logeren, zat vol met kinderen. De dame achter de receptie raadde ons aan ergens anders te gaan logeren; die raad hebben we ter harte genomen en na wat omzwervingen zijn we beland in hotel Meyer. Dat beviel zo goed dat we er meteen 3 nachten zijn gebleven.

We hebben wat strandwandelingen gemaakt, koffie gedronken in de strandtenten en getracht onze fietstassen goed te organiseren. De eerste dag stond een wandeling bijna gelijk aan je laten zandstralen, maar toch lekker om even uit te waaien.

Na een weekje Noord Holland terug naar Amsterdam om twee nachten te verblijven op camping Zeeburg. Zo konden we op 6 juni de verjaardag van Ysabel vieren, het nichtje van Leo. Op dit feestje brak Leo een stuk van zijn kies. De volgende dag moesten we naar Zwerfkei in Woerden omdat de regenjas van Leo, die hij net nieuw had gekocht, stuk was. Het koordje van de capuchon was al na vijf minuten gebroken. We zijn een dag in Woerden gebleven zodat Leo daar naar de tandarts kon. Gelukkig viel de schade mee.

We zijn daarna via de Veluwe naar onze vrienden Jeanette en Cees in Zwolle gefietst en daarna naar Rob en Lucie in Gaanderen in de Achterhoek. Bij Rob en Lucie zijn we bijna een week gebleven. Dit was heerlijk. Hier hadden we even de rust om bij te komen en met hulp van Rob konden we eindelijk de gps goed instellen. Zaterdag zijn we naar Groesbeek gefietst om de volgende dag te beginnen aan de route naar Rome. Inmiddels zijn we al weer aardig gewend aan het fietsen en hebben alle spullen zo hun plekje in de tassen gevonden.

Ook komen we zelf weer een beetje terug in evenwicht. Alle referenties zijn weg als je slecht een fiets met 6 fietstassen hebt. We hebben dus rustig de tijd genomen zodat we ook echt uitgerust kunnen starten aan de reis.

 1. Helen 23 juni 2015 at 07:22 #

  Het begin is er. Op naar veel meer. Good luck.

 2. martin 24 juni 2015 at 20:38 #

  Geniet van jullie reis en van de vrijheid heel veel succes en geluk

 3. JP 25 juni 2015 at 10:45 #

  Toch nog een hectisch begin! Op naar ‘t zuiden!
  Ga maar leren genieten van jullie vrijheid.

 4. Dorte 27 juni 2015 at 17:24 #

  Ha leuk om te lezen
  Op naar Rome …. Goede reis

 5. Esther 28 juni 2015 at 11:51 #

  Eindelijk jullie linkje gevonden (via Helen ☺). Goed om alles weer even te lezen. Succes met jullie eerste fiets tocht!!

 6. Floor 30 juni 2015 at 22:15 #

  Leo, Fijn dat jullie website in de lucht is. Steeds leuk om even te lezen waar je uithangt. Kunnen we het een beetje meebeleven (voel ik me ook een beetje avonturier)

 7. peter 2 juli 2015 at 12:21 #

  leuk om jullie te volgen, ik ben benieuwd naar de avonturen die jullie gaan beleven!

 8. brenda 6 juli 2015 at 19:56 #

  Ook ik heb jullie link weer gevonden via John en vind het leuk om jullie avonturen te volgen. Ik had helemaal niet goed begrepen dat jullie
  alles opgezegd hebben…Zoals ik lees gaan jullie nu op naar Rome. Goede reis en geniet ervan. Groetjes Brenda en Amber

 9. Willem 10 juli 2015 at 12:34 #

  Dag Leo en Annette. ik heb inmiddels menig traantje weg gepinkt als ik de Weespertrekvaart over steek bij de Duivendrechtse Brug. Ook heeft Philip naar jou gevraagd Annette. Het is vreemd. Er zijn meer mensen weg maar daarvan weet je dat die vroeger of later terug komen van vakantie of ziekte. Maar van jullie weet ik dat ik jullie voorlopig niet zie. Maar wie weet komen jullie weer eens hier naar toe.
  Nadat ik jullie had begeleid ben ik inderdaad naar het kerkhof gereden. Heb een tijdje met Hanneke gepraat. Daarna het winkelcentrum Boven het IJ bezocht. Vervolgens naar mijn oudste zus, die woont in Noord. Vervolgens via de bruggen in Zeeburg en Amsterdam Oost terug naar huis. Het was een leuke ervaring. Ik ga nu vaker fietsen en routes uitzoeken.
  Het ga jullie goed. Veel succes met fietsen. Ik laat nog wel eens van me horen.
  Groeten van Willem Sauvé.

 10. Susie 16 augustus 2015 at 22:19 #

  I am so excited for you both. We had a fabulous summer, but now we can catch up on you and your travels. Hoping that you and your bikes will visit us in North Carolina sometime. Did you hear that we weren’t able to use that fine building you helped to make? Now Steve has newer ideas….Well safe travels, and keep posting on your blog. Lots of love from the vdVorsts.

Geef een reactie