Een onverwachte onderbreking…

Er is veel gebeurd de afgelopen maanden waardoor er weinig ruimte in het hoofd bleef om de blog bij te werken. Vanaf Santiago de Compostella zijn we via de Jacobsroute naar Nederland gefietst om daar in eerste instantie 3 weken in het huis van de zus van Leo op de katten te passen en te bezien hoe het met de ouders van Annette gaat. Dit heeft geleid tot een onverwachte reeks van gebeurtenissen en een onderbreking van de reis. De situatie met de ouders van Annette maakt het nu ondenkbaar om op de fiets door de wereld te reizen.

p1000715 p1000746

Het systeem in Nederland maakt het lastig om als Nederlander in Nederland te verblijven zonder ingeschreven te staan. Zonder inkomen kun je geen huis huren en zonder adres kun je je niet inschrijven in de basisadministratie en zonder inschrijving in de basisadministratie kun je je niet verzekeren. We hebben een tijdelijke aparte verzekering voor emigranten die Nederland bezoeken kunnen afsluiten om toch in Nederland verzekerd te zijn. Onze reisverzekering geeft alleen dekking in het buitenland.

p1000800 img_0334

De situatie maakt het noodzakelijk langer in Nederland te zijn, dus hebben we een appartement gekocht waardoor we ons wel konden inschrijven en we dus ook weer een normale verzekering konden afsluiten (nou ja die moet je dan dus afsluiten).

img_0363img_0387img_0354p1000823

 

Voorlopig zijn we bezig dit appartement klaar te maken om in te kunnen wonen. Nu kamperen we in dit appartement. Indien de situatie het weer toelaat zijn we zeker van plan om ons reizende leven weer op te pakken.

 

img_0480 img_0481

1 reacties op Een onverwachte onderbreking…

  1. Monique 23 november 2017 at 19:00 #

    Alweer bijna een jaar geleden…

Geef een reactie