En weer in Bangkok..

Drone om de velden te besproeien..

Vanaf Chiang Mai zijn we weer richting Bangkok gegaan langs de Ping Rivier. Voor ons inmiddels een bekende weg. Je maakt dan wel wat minder foto’s. We kwamen een moderne boer tegen die zijn rijstvelden besproeide met een drone. Geheel geprogrammeerd en razendsnel. Een paar kilometer verder was een boer nog met de hand aan het sproeien.

Vooruitgang die nodig is omdat er steeds minder jongeren op de rijstvelden willen werken. Je kan je voorstellen dat straks de boer er ook niet meer aan te pas hoeft te komen. Het planten van rijst gaat ook al met een machine tegenwoordig.

Alles voorgeprogrammeerd …

We kwamen ook weer langs een heilige boom waar je traditionele kostuums kunt huren voor de foto.

Heilige boom met traditionele kostuums..
Nesten van wevervogels..

We zijn tot Ayuthaya gefietst en vandaar hebben we de trein de stad in genomen. Het is te fietsen, maar het is erg druk en zeker niet de mooiste omgeving. Vanaf het station moesten we 12 km fietsen wat toch nog best een dingetje was. Het is erg druk in de stad en omdat de wat grotere wegen gescheiden banen hebben, wordt het fietsen er niet makkelijker op.

Het oude station is gelukkig nog in gebruik..

We hadden bedacht om nu in een andere buurt te gaan zitten. Dat bevalt prima. We hebben een klein appartementje met een aparte slaapkamer. Erg goed allemaal en we zitten zo ongeveer naast de skytrain, en dat maakt het heel makkelijk om in het centrum te komen.

Het is een woonbuurt, dus het wemelt van de supermarkten en er zijn ook veel meer mogelijkheden om te eten dan in de buurt waar we normaal zitten.

De eerste dag Bangkok hebben we besteed aan het regelen van fietsdozen. Op de fiets naar een fietswinkel. In de fietswinkel werden we prima geholpen. Uiteindelijk hebben we vier dozen gekocht om daar twee grote dozen van te maken. De dozen zijn bezorgd bij het hotel zodat we op woensdagochtend in alle rust de fietsen zo goed mogelijk konden inpakken.

De mall’s zijn weer mooi versierd…

Uiteraard zijn we nog bij een aantal mall’s geweest. Altijd leuk, je kan er prima eten en het is er heerlijk koel. Buiten is het 35 graden Celsius, dus die koelte is wel fijn.

Pas geopende mall, met een open structuur ..

De vijf en een halve maand zitten er weer op. Gaat toch altijd sneller dan je denkt. De eerste maand Vietnam lijkt al weer heel ver weg. Langzaam maar weer gaan nadenken over de volgende trip.

We zijn heel blij dat we afgelopen jaar nieuwe fietsen hebben gekocht. Nooit gedacht dat het zoveel zou schelen. We hebben 1 lekke band gehad; een stuk ijzer in de voorband, dus echt gewoon pech. Dat was al in Vietnam. Het enige dat we aan onderhoud hebben gedaan is een beetje schoonmaken. Het stof in Laos zorgde voor wat geluid van de riem. Met een simpele waterslang was dat binnen een minuut opgelost.

Nog geen reacties.

Geef een reactie