Heet, heter heetst..

Het wordt steeds warmer nu we de bergen een beetje achter ons hebben gelaten. Zo rond 11:00 uur passeert de temperatuur de 30 graden en loopt dan verder op richting de 40 graden. Dus weer vroeg op de fiets. De omgeving wordt ook steeds droger. Het schijnt dat er al lang geen regen is gevallen. We hebben rijstvelden gezien die normaal onder water staan en nu soms geheel drooggevallen zijn met droogtescheuren in de grond.

Het lijkt soms wel herfst met al die dorre bladeren

Het puzzeltje dat we in de vorige blog moesten maken heeft geresulteerd in een stukje terug fietsen en daar een andere weg nemen. Voor we de weg opgingen zijn we eerst een stuk de andere kant op gefietst om de witte tempel te bezoeken.

Het hielp bij het terugfietsen dat we terug konden naar een goed hotel met hele lieve mensen. Toen we aangekomen waren en net gedoucht hadden hoorden we de Duitser weer. Dit was echt de laatste keer dat we hem zouden tegenkomen omdat hij naar Chiang Rai ging (waar wij dus net vandaan kwamen) en daarvandaan zou hij terugvliegen. We zijn nog met hem gaan eten.

De volgende dag kwamen we een monnik tegen die te voet was met een karretje met spullen. Hij liep veel te fotograferen en nam ons ook op de foto. Wij vonden dat we hem dan ook op de foto konden nemen.

In Tha Ton (waar we met de boot heen zouden gaan) kwamen we nog twee stellen tegen die stonden de praten over de boot die dus niet ging. Daar waren zij ook net achtergekomen. Uiteindelijk hebben we ze nog kunnen helpen met informatie en zijn we met een stel gaan eten.

Koffie drinken in een prachtige tuin.
Onderweg nog langs de olifantenopvang
Historisch park Sukhothai
Ook monniken hebben smartphones en willen op de foto..

We zijn nog steeds een beetje aan het “kauwen” op het verschil tussen Thailand en Laos. Het ‘voelt’ nog steeds heel anders. Het is in ieder geval warmer.

Een van de oorzaken zou kunnen zijn dat Thailand steeds meer op een westers land gaat lijken. De consequentie daarvan is dat je verwachtingspatroon zich aanpast. Daar waar we in Laos heel blij werden van de cappuccino’s en espresso’s, ook als die niet zo goed waren, verwachten we in Thailand in de toeristenplaatsen zoals Chiang Mai een perfecte cappuccino en zijn dan ontevreden als dat niet zo is. Het helpt dan zeker niet dat de prijs twee keer zo hoog is als in de rest van Thailand. Daarin “ontwikkelt” Thailand zich ook als een westers land. Veel vragen voor weinig. Geld als het motief, niet de geleverde dienst.

Nog geen reacties.

Geef een reactie