Het openluchtmuseum Rome

Rome is echt een boeiende stad om doorheen te dwalen en dat is precies wat we gedaan hebben. We hebben uiteraard door het centrum gelopen en geconstateerd dat de Trevi fontein in onderhoud is. Maar we hebben vooral door de wijken net om het centrum heen gelopen. Daar zitten de kleinere koffietentjes waar je een normale prijs betaalt voor een kop koffie.

P1000107 P1000118

Je kan weken rondlopen en elke dag wat nieuws zien. We zitten nu ruim een week hier en hebben ons nog geen twee seconden verveeld. Het scheelt dat we geen haast hebben. Vandaag regende het even, zodat we een paar uurtjes op onze kamer hebben gezeten om wat dingen uit te pluizen voor de vervolgtrip.

P1000117 P1000095

In het centrum loopt behoorlijk wat politie en je ziet nauwelijks de vluchtelingen die ongetwijfeld ook in Rome moeten zitten. Wel heel veel toeristen, ondanks het feit dat in de meeste reisgidsen staat dat je vooral niet in augustus in Rome moet zijn. De rijen die voor het Vaticaan staan zijn ongelofelijk lang. Je kan je niet voorstellen dat je daar vrijwillig achteraan sluit. En toch doen heel veel mensen dat.

P1000110P1000098

Uiteraard hebben we ons tegoed gedaan aan het Italiaanse ijs. Er is een aantal tentjes dat zichzelf de beste ijsmakers van Rome vindt. We hebben ze helaas niet allemaal kunnen testen, maar het is inderdaad erruug lekker.

P1000097

  1. Floor 11 augustus 2015 at 22:10 #

    Leo, Wat gaaf om zo jullie vorderingen te kunnen volgen. Hier in de USA (we waren o.a. in Las Vegas) zie je een ‘beschaving’ die keihard op de blinde muur van de schaarste (daar vooral energie en water) afloopt. En dat zonder noemenswaardige echte productie. Daarom lees ik jouw beelden van een vergrijzend Duitsland etc. met extra veel interesse. Je bent een soort fietsende Geet Mak. Dus graag veel observaties en analyses. Kunnen we tijdens de DOTS verder uitwisselen. Floor

  2. Jeanette 16 augustus 2015 at 12:59 #

    Nou, dat klinkt allemaal goed! Begrijp dat we Turkije gaan boeken? Wij zijn net terug uit Canada, met terugwerkende kracht: respect voor het fietsen daar! Rome is echt een heerlijke stad he, dit schooljaar zit het er voor mij helaas niet in maar volgend jaar zeker weer proberen! In Griekenland lekker aan de retsina, feta en olijven, je fietst het er toch allemaal zo weer af 😋.

Geef een reactie