Kuala Lumpur en verder langs de kust..

Na Malaka zijn we weer op de fiets gestapt. Het blijft nog even wennen aan de warmte. De eerste ritten hebben we dus wat korter gehouden. Het is ook weer even wennen aan het verkeer omdat ze hier links rijden. We hadden nog wat gedoe met de spiegeltjes, omdat de schroefjes van de spiegels in de gestolen portemonnee van Leo zaten. Maar met tie-rips hebben we ze toch goed vast kunnen zetten. Het is toch wel handig om in het soms drukke verkeer in de gaten te kunnen houden wat er achter je gebeurt. Men is hier natuurlijk minder gewend aan fietsers dan in Nederland. We hebben toch ook hier weer regelmatig regen. Gelukkig kunnen we af en toe schuilen. Na een paar dagen kwamen bij het vliegveld van Kuala Lumpur. Daar hebben we een taxi geregeld de stad in, zodat we niet door het drukke verkeer hoefde te fietsen. We hebben een goed hotel geboekt (Dorsett Regency). Vanuit onze kamer op de 24ste verdieping kunnen we de Petronastowers zien.

Kuala Lumpur is een grote stad. Wij zaten in de “Golden Triangel”, dat is waar ook het shopping district is gevestigd. We hebben ons gelaafd aan al het goeds wat er in zo’n hoofdstad te vinden is. Heerlijke cappuccino, maar ook heerlijke thee (Maleisië is een grote thee exporteur) met taartjes en scones. In een grote boekwinkel hebben we de Lonely Planet van Thailand gevonden. Heerlijk om een tijdje in zo’n grote boekwinkel rond te hangen. Helaas, of misschien maar goed, zijn we op de fiets, dus je kan niet teveel kopen. We hadden nog de Petronstowers in willen gaan, maar die waren vanwege een nationale feestdag gesloten.

Vanuit Kuala Lumpur zijn we langs de kust verder gefietst naar Sekinchan (72 km). In Maleisië is het ook weer heerlijk eten. We ontbijten regelmatig met Roti Telur, dat smaakt prima en je kan er goed op fietsen. Maleisië is ook een rijk land. dat vertaalt zich vaak in het gemak waarmee je eten en drinken onderweg kunt kopen. Veel tankstations hebben isotone drankjes die voor ons fietsers uitstekende dorstlessers zijn. Het is behoorlijk warm, dus drinken is erg belangrijk.

Nog geen reacties.

Geef een reactie