Laos, wat een prachtig land

In Laos zijn we na de rustdag in Savannaketh begonnen aan “de loop”. Dat is een beschreven rondje in de Lonely Planet waarvan wij de helft in onze route hebben zitten. Ineens komen we weer toeristen tegen en goede hotels en goede koffie.

De route gaat door een prachtig natuurpark dat is ontstaan doordat er een dam is gebouwd waardoor valleien zijn ondergelopen. De bomen zijn blijven staan. Dit levert een vrij bizar beeld op.

De route blijft prachtig over rustige wegen door dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. Het vee trekt zich weinig van het verkeer aan en steekt regelmatig de weg over. Het verkeer houdt een beetje in en vervolgt met een bochten haar weg.

De omgeving is prachtig met zo nu en dan op gekke plekken is er zomaar een beeld uitgehakt in de rotsen.

Eten blijft een beetje een dingetje, omdat we de menukaarten niet kunnen lezen. Soms proberen we een stalletje waar ze een soort pannenkoeken maken. Erg lekker.

Met de fietsen gaat het nog prima. We proberen ze zo goed en kwaad als het gaat te onderhouden. Na een aantal dagen onverhard te hebben gefietst zitten de fietsen onder het stof. In elke plaats zit wel een soort wasserette voor brommers waar ze de fiets schoonspuiten.

Nog geen reacties.

Geef een reactie