Lumut en de ferry naar Palu Pangkor

Na een paar fietsdagen zijn we in Lumut uitgekomen omdat we naar een eilandje voor de kust wilde. Lumut is een redelijk grote plaats met veel nieuwbouw aan de rand van de stad. De ferry kwam ruim op tijd en de staf van het hotel was meegekomen zodat ze ons meteen konden inchecken. De fietsen werden keurig vastgezet boven op het dek, en in een halfuurtje waren we aan de overkant. Het was voor ons nog een paar honderd meter fietsen en overige gasten werden met een busje gehaald en de bagage werd apart vervoerd in een pick-up.

Toen we de sleutel kregen bleek dat niet alleen het ontbijt, maar ook het diner bij de prijs was inbegrepen; een mooie meevaller dus. De kamer was erg mooi met een groot bed en een ruime badkamer met uitzicht op het strand en zwembad. Het diner bleek een groot buffet, dus we hebben heerlijk gegeten. Wat een luxe plek om lekker “bij te tanken”.

We hadden ooit eens gelezen dat sporters hun stress onder controle kregen door in hun hoofd naar een mooie plek te gaan en dan de rust die je voelde bij die plek naar boven te halen. Deze plek werd voor ons zo’n plek. Dus als we in de toekomst stress gaan ervaren, dan nemen we deze plek in ons hoofd en dan zullen we volgens deze theorie de stress weer onder controle krijgen.

We hebben 2 heerlijke dagen gehad op het eiland. Het eiland is maar 8 km2 groot, dus op een ochtend zijn we het hele eiland over gefietst. De oostkant had nog een steile klim over de hoogste heuvel, maar verder was het glooiend. We kwamen nog een Nederlands fort tegen met het wapen van de VOC. Rond het hotel vliegen een aantal neushoornvogels, wat voor ons westerlingen natuurlijk best bijzonder is.

neushoorn vogel

We hebben steeds zo heerlijk ontbeten en gedineerd dat we eigenlijk niet weg wilde. Maar ja je wordt wel erg lui van dat liggen aan een zwembad. We hebben dus toch maar weer de ferry terug naar Lumut genomen. In avond hadden we weer een enorme hoosbui. De in Singapore gekochte paraplu’s waren we natuurlijk vergeten.

Vanuit Lumut zijn we doorfietst naar Topah. ‘s middags hebben we in Topah een beetje rondgelopen en kwamen op een markt waar ze roti verkochten, en omdat we nog trek hadden hebben we hier nog even van genoten. Ze waren heerlijk, dus hebben we gevraagd hoe laat ze in de ochtend open waren. Dat bleek 07:00 uur te zijn. Kortom ons ontbijt is voor de volgende ochtend geregeld.

Nog geen reacties.

Geef een reactie