Meteen al een avontuur…

Maar niet direct een avontuur waar je op zit te wachten. De dag begon goed. We hadden alles op orde en ruim de tijd om naar Schiphol te gaan. De zon scheen lichtjes het was droog en niet te koud. De lift naar het station was buiten werking, maar gelukkig kon je omfietsen om alsnog op het station te komen.

We hebben er weer zin in..
Met de nieuwe fietsen op pad..

De trein kwam op tijd, en toen begon het avontuur… vlak voor we bij het Centraal Station aan zouden komen stopte de trein voor een rood sein. Onduidelijk wat er was en het duurde ongeveer een kwartier en toen reden we verder naar het Centraal Station. Daar bleven we staan.

Na een tijdje kwam de mededeling dat er een zwaan op het spoor zat en dat was het. Na een half uur begonnen de meeste mensen onrustig te worden en er werden Ubers besteld om toch op tijd bij de luchthaven te komen. Wij hadden nog geen stress, want we hadden wat speling in de tijd. Wel moesten we de trein uit, want die ging niet meer door naar Schiphol. Op het station konden we aan een NS medewerker vragen of er nog wel een trein richting Schiphol ging. Hij dacht van wel, maar hij wist het niet zeker; ook hij werd niet geïnformeerd. Op het station kregen we een bericht van de KLM dat we twee uur vertraging zouden hebben. Voor ons was dat een fijn bericht want dat gaf ons meer tijd om op Schiphol te komen. Dat lukte uiteindelijk na ongeveer anderhalf uur vertraging met de trein (we hadden dus beter kunnen gaan fietsen).

Op Schiphol ging het inpakken weer soepel. Wel iets meer tijd nodig omdat het voorwiel eruit moest (ook bij de fiets van Annette).

Voorwiel ingepakt en met een tirip vast gezet aan het frame

Afgeven bij de incheckbalie van KLM ging ook weer prima. De security en de paspoortcontrole nam erg veel tijd in beslag, maar het gaf geen stress omdat we die twee uur vertraging hadden. Wel kregen we een voucher van de KLM voor de vertraging van € 7,00 per persoon. Dat is op Schiphol overigens niet voldoende voor een kop koffie en een muffin…

Omdat we vertraging hadden op Schiphol misten we onze aansluiting. We vlogen via Bangkok naar Hanoi. Gelukkig ging er die dag nog een vlucht naar Hanoi, waardoor we maar 4 uur hoefden te wachten. We hebben lang bij Vietnam Airlines gestaan om de overboeking naar Hanoi geregeld te krijgen en het gaf veel gedoe met de betaling voor de fietsen (wat in principe door de KLM had moeten worden geregeld, want we hadden bij de KLM geboekt, ook voor het stuk naar Hanoi).

De vlucht van Vietnam Airlines ging wel keurig op tijd en kwam zelfs iets eerder aan dan gepland. De paspoort controle ging soepel en op de trap naar de bagageafhandeling zagen we al een van onze tassen voorbij schuiven op de band. Ook de fietsen stonden al klaar.

Op de luchthaven konden we een taxibus regelen die ons naar het hotel bracht. Ook dat ging allemaal soepel. We waren inmiddels 23 uur onderweg en best moe. Op de hotelkamer kwam Annette erachter dat ze een tasje miste waar o.a. haar iPad, jas en vest inzaten. Waarschijnlijk in de taxibus laten staan. De bon van de taxi zat ook in dat tasje, dus we hadden ook geen telefoonnummer. Het was inmiddels 21:00 uur. Er zat dus niets anders op dan weer terug te gaan naar de luchthaven en te vragen bij het bureau waar we de taxi hadden geboekt of zij de taxichauffeur konden bellen. Gelukkig hadden zij dat nummer en kwam de taxichauffeur zelf langs bij de luchthaven met het tasje, en konden wij weer, opgelucht, met de taxi terug naar het hotel. Niet het avontuur waar je op zit te wachten na een lange reisdag…. Anyway, we zijn er weer en het voelt weer vertrouwd.

Nog geen reacties.

Geef een reactie