Op weg en door de tijgerkloof

Het busje dat we geregeld hadden bracht ons in Baishuitai. De rit over de vier passen nam de hele ochtend in beslag. Een prachtige rit, dat wel, met hier en daar slechte stukken wegdek. In het plaatsje hadden we snel een hotel gevonden vlak naast de ingang van een natuurfenomeen. Er zijn daar speciale kalkrotsen, waar dan ook meteen een attractie van gemaakt is. Omdat het laagseizoen is waren er maar weinig mensen, wat voor deze plek zeker een voordeel is.

Na de kalkrotsen zijn we de volgende dag verder gefietst richting de Tijgerkloof . We hebben daar de etappes anders ingedeeld waardoor we een betere verdeling kregen. Nu konden we na een klim van 20 km stoppen.

Na een relaxte middag begonnen we de dag erop weer aan een paar lange klimmen die ons door de Tijgerkloof voerde. Een spectaculaire weg langs de rivier tegen de bergwand aangeplakt met af en toe stukken die door landslides afgebrokkeld zijn. Ook deze kloof wordt als toeristenattractie gezien, dus een kaartje kopen.

Na de Tijgerkloof hebben we nog een paar prachtige fietsdagen gehad en zijn we nog twee dagen in Shaxi gebleven. Een dag langer dan gepland omdat we voor het eerst in deze reis een hele dag regen hadden.

Nu rest ons nog een paar dagen in Kunming om wat inpakmateriaal voor de fietsen te vinden. Daarna via Bangkok weer naar Nederland.

Als laatste land was China het meest boeiende land. We hebben vaak naar CGTN (China Global Television Network) gekeken. Dit is de CNN van China en is vaak de enig Engelstalige zender. We hebben hierdoor iets meer inzicht gekregen in de visie van China. Het heeft ook onze ideeën over China wat gewijzigd. We hebben iets meer begrip voor het feit dat veel dingen door de staat worden bepaald. Hierdoor is het onder andere mogelijk geworden dat de extreme armoede veel sneller daalt dan de VN in haar doelstellingen heeft gepland.

  1. Jeanette 8 april 2019 at 14:19 #

    Wat een fantastische reis toch weer! Ziet er echt prachtig uit en het go-with-the-flow weer goed uitgevoerd😀. We krijgen graag een mondeling verslag als jullie weer terug zijn!

  2. Fred Rust 2 juni 2019 at 10:21 #

    Tjonge zeg, met jullie manier van reizen ben je echt avonturier. De damp, hitte, regen, vermoeidheid, verbazing en verrassing spat van de blogs af. Dank voor de mooie inkijkjes over alle variatie en tegenstellingen die je hiermee biedt.

Geef een reactie