Puerto Natales en Torres del Paine

In de bus naar Puerto Natales kwamen we veel bekende gezichten tegen. Het zijn toch vooral toeristen. Twee meiden uit Australië vonden de gletsjers in Nieuw Zeeland maar “pathetic” (zielig). De Perito Morenogletsjer is inderdaad best spectaculair, maar om de gletsjers in Nieuw Zeeland nou zielig te noemen vonden we wat overdreven. De busreis ging weer redelijk soepel, alleen de paspoortcontrole nam veel tijd in beslag; vast omdat er zoveel toeristen in de bus zaten. Puerto Natales is kleine stad, en bij aankomst werden we direct aangesproken door mensen die ons in hun accommodatie wilde hebben. Het plaatsje is volledig gericht op het park Torres del Paine; het lijkt wel of iedereen een tour of een bus heeft waarmee je naar het park kan. We zijn op onderzoek uit gegaan om te zien hoe we het best dat park konden bezoeken. Het is inderdaad een goudmijn voor Chili. Een kamer op een slaapzaal kost $20,- per persoon, het ontbijt $7,- per persoon en het avondeten $15,- per persoon. Toe we een hostel wilde reserveren bleek alles tot en met 10 december al vol te zitten; alleen een paar hotels van $200,- of meer hadden nog plaats. We konden wel een tour boeken van 2 dagen voor ruim $350,- Het blijkt dat je 15 dagen van tevoren moet reserveren om ergens en beetje een betaalbaar plekje te kunnen vinden. We hebben uiteindelijke de tour van 2 dagen geboekt, omdat we toch wel graag het park in wilden. Hoe vaak kom je tenslotte in Patagonië.

We gingen vroeg op pad met een minibusje met ongeveer 15 mensen. Het park is prachtig en we hadden redelijk geluk met het weer. Bij de lunch bleek dat niet iedereen dezelfde tour geboekt had; sommige gingen met een boot naar de Greygletsjer, anderen gingen met een bus terug. Wij zijn gaan wandelen. De gletsjer is niet zo spectaculair als Perito Moreno maar je kan goed de grote stukken ijs zien.

Na de wandeling werden wij als enige uit de bus afgezet bij Hostal Rio Grande ($81,-). Dat was best een tegenvaller. Het was een kleine kamer met een stapel bed en verder niets. Je kunt dus niet eens op je kamer zitten; dan is $81,- wel behoorlijk veel geld. Het eten was wel redelijk geprijsd en viel niet tegen.

De dag erop stond een boottrip op het programma. Bij het ontbijt zat nog een Spaans stel dat ook op de boot mee zou gaan en na het ontbijt gingen we met het busje nog andere mensen halen. We hadden weer eens geen geluk met het weer, het regende. Bij de boot kregen we allemaal dikke jassen en broeken en een zwemvest aan. Voor Leo was dat natuurlijk weer allemaal net iets te klein.

Nog geen reacties.

Geef een reactie