Punta Arenas en een stukje vliegen..

Na de indrukwekkende trip naar Torres del Paine zijn we we met de bus naar Punta Arenas gegaan. De rit was maar 3 uurtjes en het regende weer eens dus er was niet zoveel te zien. Punta Arenas is een grote stad en we zijn direct naar het toeristenbureau gegaan om een hotel te regelen. Daarna weer naar Hertz om te kijken of we hier tegen acceptabele kosten een auto kunnen huren. We waren heel snel klaar; kan niet. In ieder geval niet zoals wij dat wilde. De auto is niet verzekerd zodra je de grens over gaat naar Argentinië. Bovendien werd het heel duur om in Chili naar Puerto Montt te rijden en de auto daar achter te laten. We zijn toen bij LAN Chile de luchtvaartmaatschappij langsgegaan om te informeren wat het kost om naar Puerto Montt te vliegen met de fietsen mee. Dat bleek heel erg mee te vallen. Voor 208.000 Chileense pesos (ongeveer € 277,-) konden we met fietsen en al naar Puerto Montt vliegen. We hebben direct een ticket geboekt voor 9 december. Het is maar 2 uur vliegen.

In een grote stad is meteen een hoop te regelen. We hadden goed internet, dus Leo kon even informeren hoe het met de verkoop van Dynomic stond. het bleek dat hij nog wat extra info moest opsturen en dat er een belangrijke vergadering aan zat te komen. Er zou een machtiging opgestuurd worden zodat Leo iemand kon machtigen om voor hem een handtekening te zetten. Al wandelend door de stad kwamen we ook nog de kapper tegen zodat Leo zich meteen kon laten knippen. Verder zijn we nogmaals bij LAN Chile langs geweest om te informeren naar hotels op Tahiti. Daar kregen we we eindelijk iemand aan de lijn die goed Engels sprak en ons informatie per e-mail zou sturen. Al met al een drukke dag in een stad die al volop in kerstsfeer is.

De volgende dag zijn we op onderzoek uitgegaan om te kijken of we met een bus naar Ushuaia (de meest zuidelijke stad ter wereld) konden. Het bleek allemaal vol te zitten tot en met 15 december. Wel een teleurstelling. We zijn weer even langsgegaan bij LAN Chile en hebben onze tickets op 5 december laten zetten. Ook nog even de mail gecheckt voor de info over hotel in Tahiti. Blijkt allemaal best duur, en zeker als je naar Bora Bora wilt.

Bij het inchecken op het vliegveld hadden we mazzel met de fietsen; we hoefde niets extra’s te betalen en konden ze zo afgegeven zonder ze uit elkaar te hoeven halen. In Puerto Montt regende het weer… In Puerto Montt zaten we in het centrum in een goed hotel met alle faciliteiten om de hoek. We hebben hier een paar dagen gezeten, ook omdat Leo een beetje grieperig was geworden van al dat slechte weer. De bioscoop zit ook om de hoek en een kaartje kost nog geen € 3,- dus we hebben een paar films gezien.

Markt in Puerto Montt
Nog geen reacties.

Geef een reactie