Singapore en op weg …

Vanwege het Chinese nieuwjaar waren alle winkels dicht, maar de attracties waren wel open. We ‘s middags naar de Chinese tuin geweest. Vanwege het nieuwe jaar hebben ze 10.000 fel gekleurde paraplu’s in de bomen gehangen en langs de grasvelden gelegd. Een vrolijke boel. De bonsaituin was ook prachtige en de moeite waard om te bezoeken. Een leuke middag ondanks de jetlag en de warmte; het is best warm hier. De volgende hadden ineens (weer) veel regen.

Allemaal rode paraplu’s
Bonsai tuin

Singapore is een winkelparadijs. Enorme malls waar alles te krijgen is. Wij hebben direct een paraplu gekocht tegen de regen. Verder hebben we een nieuwe Lonely Planet gescoord. Blijkt dat ze de layout hebben veranderd. Het is dus weer even zoeken waar je de informatie kunt vinden. Verder zijn we naar Chinatown gegaan en hebben daar het “Heritage Centre” bezocht. Best indrukwekkend; het gaf een goed beeld van de eerste Chinezen in Singapore en hoe zij zich staande hebben gehouden.

We hebben bij het toeristenbureau navraag gedaan hoe we het best de drukte konden vermijden bij het verlaten van de stad. Zij gaven aan dat je prima met de trein naar Tampin zou kunnen gaan. We hebben dit advies ter harte genomen en zijn met de taxi naar het station gegaan en daar de treintickets gekocht (27 Singaporese dollar per persoon). Om 12:00 uur moesten we allemaal door de douane van Maleisië, waar we nog iets extra’s moesten betalen voor de fiets.

Vanaf Tampin waren we zo in Malaka. Daar is het koloniale verleden van Nederland terug te vinden in het straat beeld. Het oude stadhuis staat er nog steeds en is als zodanig ook herkenbaar. We sliepen in een mooi hotel met veel oude Chinese meubelen. In de avond kwamen er zwaluwen in het hotel die daar nesten hadden aan het plafond. Nog een wonderlijke ervaring; zwaluwen in je hotel.

Uiteraard hebben we de stad rustig bekeken en veel rondgewandeld. De stad is niet zo groot, dus we kunnen het goed te voet doen. Je ziet dan altijd meer dan dat je in een taxi zit. Er rijden hier veel versierde fietstaxi’s rond. Ziet er gezellig uit. We hebben nog een begraafplaats en het paleis van de Sultan bezocht. Toch een beetje de toerist uitgehangen.

De vrolijke fietstaxi’s
Paleis van de Sultan. Geheel van hout.
Nog geen reacties.

Geef een reactie