Soms zit het mee en soms zit het tegen…

Als je speciaal om 06:00 opstaat om vroeg te vertrekken om optimaal gebruik te maken van de koelere periode van de dag, dan is het niet fijn dat je er dan achter komt dat je achterdrager gebroken is.

Gelukkig hebben we wel vaker met dit bijltje gehakt, dus we wisten dat we een garage met lasapparatuur moesten zoeken. Het hotel was van een Zwitser die goed Engels sprak en ons de weg wees naar een garage. De jongens die daar werkte gingen direct aan de slag en hadden binnen een half uur de bagagedrager weer gemaakt. Best knap omdat het oog waardoor het boutje ging half was afgebroken en er dus een klein stuk metaal opnieuw moest worden vastgezet. Anderhalf uur later dan gepland konden we op pad.

Als het mee zit komen we onderweg een koffieketen tegen die heerlijke cappuccino en espresso maakt. Ze zitten vaak bij een benzinepomp waar dan ook altijd een Seven Eleven (supermarkt) bij zit. Ideaal om wat te drinken en te eten te krijgen.

Met die warmte is het ook altijd lastig om te eten, maar als je ruim 80 km moet fietsen met bepakking ontkom je er niet aan. Wat goed blijkt te werken zijn bananen en noodlesoep. Onderweg is er altijd wel een restaurantje te vinden waar ze heerlijke noodlesoepjes maken.

Gisteren werden we aangesproken door een politieman in uniform die op een brommer naast ons kwam rijden; of we mee wilde komen naar het bureau. We hadden geen idee wat we eventueel fout deden, dus we fietsen achter de man aan. Gelukkig was het bureau een paar honderd meter verderop. Bij aankomst riep de man een paar andere agenten in uniform erbij, toen bleek dat hij met ons op de foto wilde. Hij gaf zijn telefoon aan een collega met de instructie om een foto te maken en kwam bij ons staan. Na de foto sprong hij in de houding, salueerde ons en we konden weer verder. Een redelijk bizarre ontmoeting, maar wel weer grappig.

Later die dag zaten we ergens bij een klein winkeltje een net gekochte cola te drinken toen er een auto stopte vol met mandarijnen. De chauffeur ging wat kopen, maar gaf ons eerst zomaar, en voor niets, vier mandarijnen. Veel vriendelijkheid die dag. Zelfs de buffels in het water keken vriendelijk.

Intrigerend blijven de verschillen tussen de wereld hier en de wereld thuis. Thuis maken we ons erg druk over CO2 uitstoot, terwijl hier nog een traditionele manier van landbouw wordt bedreven, waarbij na de oogst de resten in de brand worden gestoken zodat er weer vruchtbare grond ontstaat.

Thuis maken we ons druk om plastic en zijn de plastic tasjes verboden, terwijl hier krijg je bij het kopen van een plastic flesje water een plastic tasje mee met daarin een plastic rietje, dat dan weer in plastic cellofaan zit….

1 reacties op Soms zit het mee en soms zit het tegen…

  1. Yvette 13 januari 2019 at 23:46 #

    Heel leuk om zo met jullie “mee te reizen”!!

Geef een reactie