Vietnam, wat een chaos…

We zijn in inmiddels in Vietnam aangekomen. We zijn hier nu drie dagen aan het fietsen en chaos is het woord dat nog steeds dagelijks door het hoofd schiet. Het passeren van de grens was behoorlijk chaotisch; dat is vrij normaal bij een grenspost, maar wij hadden net 10 km geklommen in de regen en hadden het ijskoud, dus we zaten niet zo te wachten op deze chaos. Uiteindelijk lukt het allemaal wel en toen alles geregeld was konden we het land van Ho Chi Min binnengaan.

Daar begon de verkeerschaos, elke 3 seconde toetert er wel iemand omdat iedereen maar wat doet in het verkeer. Met name de scooters en brommers houden zich aan geen enkele regel. Verder is het chaos omdat we vlak voor de Tetviering zitten en het hele land druk is met de voorbereidingen. Voor ons is het ook een beetje chaos omdat we weer uit moeten zoeken wat we onderweg kunnen eten en drinken en omdat de mensen weer anders reageren. Vietnam is rijker dan Laos, en de mensen lijken veel individualistischer. Dat vertaalt zich o.a. in slechter onderhoud aan het wegennet.

We zitten nu 1 dag voor de Tet-viering. Dat is Kerst, Oud en Nieuw en verjaardag ineen. De hele stad wordt versiert en iedereen koopt bloemen. De mensen vooral bij familie op bezoek. De restaurantjes en winkels gaan dicht. Daar hadden we vandaag dus al mee te maken. We gingen even vragen bij ons hotel waar we konden eten. De dochter, die Engels sprak, legde ons uit dat alles dicht was, maar dat de familie ons wilde uitnodigen om te komen eten. Heel lief. We hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. We hebben geen idee wat we hebben gegeten; alleen de rijst en de groente kenden we. We kregen van de heer des huizes ook nog een borrel geschonken, die we uit beleefdheid hebben opgedronken. Pittig spul!

Uiteindelijk hebben we nog wel een winkeltje gevonden waar we cup noodle-soep hebben gevonden en een pak koekjes. In een fruitwinkel hebben we mandarijnen en bananen kunnen kopen, dus we zijn voorzien voor vandaag en morgen. Nu maar hopen dat woensdag weer wat te krijgen is. Misschien een stalletje waar ze lekkere broodjes verkopen; die hebben we pas “ontdekt”.

Nog geen reacties.

Geef een reactie