Weer de grens over…

Vanuit Nakhon Phanom zijn we in 4 dagen naar Udon Thani gefietst via een nieuwe route. We hadden het idee opgevat om Chinees Nieuwjaar te vieren met fietsvrienden van ons met wie we vaker Oud en Nieuw hebben gevierd. Zij zitten in Bangkok en dat is maar een uurtje vliegen vanuit Udon Thani.

We waren een dag eerder in Udon Thani, zodat we tijd hadden om het Chinees Cultureel Centrum te bezoeken, waar prachtige tuinen te zien zijn.

Het hotel in Udon Thani is net een soort ruimteschip…
Vluchtje van een uur..
Samen eten..
Fietstochtje over het eiland Bang Kachao in de rivier
..over smalle weggetjes..
2024 is het jaar van de draak
Chinees Nieuwjaar in Chinatown

Na een paar dagen Bangkok zijn we weer teruggevlogen naar Udon Thani. Leo had daar een tandartsafspraak gemaakt omdat hij al ruim twee weken veel pijn had. Met veel pijnstillers was dat redelijk onder controle, maar zeker geen pretje. Bij de tandarts bleek dat een wortelkanaalbehandeling nodig was. Hierdoor moesten we een aantal dagen langer in Udon Thani blijven omdat er drie behandelingen nodig waren. Je kunt je slechtere plekken voorstellen dan Udon Thani. We konden hier gelukkig ook ons visum verlengen. Kon dat ook weer van het lijstje af.

Echte uil in de mall…
Ook veel aandacht voor Valentijnsdag in ons hotel..

Nadat de laatste tandartsbehandeling achter de rug was konden we weer op pad. We hadden een route gepland richting Chiang Mai die voor een groot deel over andere wegen ging. Soms een bekend stuk. Zo ook een stuk weg waar een put zou zijn van waaruit zout werd gedolven. We waren bij vorige reizen al twee keer hier langs gereden, dus het werd tijd om de afslag in te rijden. Een beetje een deceptie was het wel…

Het monumentje voor de put..
De put waaruit het zout wordt gehaald..

Uiteindelijk zijn we doorgefietst naar Sukothai waar we een rustdag namen. De rustdag viel samen met het einde van het Chinees nieuwjaar een een boeddhistische feestdag.

Rond de tempel lopen in gebed..
Een voorstelling voor de tempel..
Fietsen door de tabaksstreek..
Weer in the middle of nowhere een heel leuk koffietentje met de beste espresso tot nu toe..

Na Sukothai zijn we in een paar dagen naar Uttaradit gefietst en hebben daar weer een trein gepakt omdat de weg daar erg druk is. Nu meteen door naar Chiang Mai. We hadden de trein van 06:06, dus vroeg op. In de trein lag nog iedereen te slapen, maar ons bed werd gelukkig omgevormd tot normale stoelen. Verder een relaxte rit.

De meesten sliepen nog…

Nog geen reacties.

Geef een reactie