Weer Zuid-Oost Azië…

Onze initiële plannen waren om naar centraal Amerika of Oost Afrika te gaan. Echter toen bleek dat 2023/2024 een El Niño jaar zou worden hebben we onze plannen weer aangepast.

Volgens alle ervaringen die er met dit weerfenomeen zijn (inclusief onze eigen ervaringen), leek het ons verstandiger weer naar Zuid-Oost Azië te gaan. Het feit dat we nieuwe fietsen hadden hielp ook mee in het maken van deze keuze. Het is tenslotte ondertussen redelijk vertrouwd gebied voor ons. We hebben evenwel een route gemaakt die voor het grootste gedeelte ook voor ons helemaal nieuw is.

We beginnen dit keer niet in Bangkok maar in Hanoi. We willen graag een rondje fietsen in het uiterste noorden, dat bekend staat om haar prachtige Karst gebergten. Dat stond vorig jaar op het programma, maar toen was het weer niet goed. Nu zijn we twee maanden eerder, dus we hopen dat het iets beter weer is. Het zal pittig zijn met die bergen, maar we beginnen hier met de reis, dus we zijn nog redelijk fit.

De route in Vietnam

In Hanoi staat meteen al een bezoekje aan de ambassade van Laos 🇱🇦 op het programma. Bij geen enkele grenspost van Laos kun je nog een visa-on-arrival krijgen en een e-visum is alleen te krijgen voor de toeristische grensovergangen met Thailand en voor de luchthavens in Vientiane en Luang Prabang. De enige optie die dan open blijft is een visum halen bij de ambassade.

We hebben een route gepland waarbij we nogal eens een grens gaan passeren en niet altijd bij de grotere grensovergangen. Het heeft best wat voeten in aarde gehad om uit te zoeken wat voor visum we dan nodig hebben en waar we dat kunnen krijgen. De wereld wordt steeds complexer. Nu maar zien hoe dat in praktijk gaat uitpakken.

We hebben gepland om vanuit Vietnam door Laos naar Noord Thailand te gaan. Daar fietsen we dan 30 dagen en dan gaan we bij Vientiane weer de grens naar Laos over (dat kan met een E-visum). We fietsen dan over een voor ons nieuwe route naar Lak Sao en gaan dan de grens over naar Vietnam. (dat kan met een e-visum). Daar fietsen we langs de kust naar het Zuiden en gaan bij het drie landen punt (Vietnam, Laos en Cambodja) weer Laos in. Voor dat visum moeten we naar het consulaat van Laos in Danang om een visum te halen. We fietsen dan in een week door Laos naar Thailand en daar in het zuiden naar Bangkok. Dat is in ieder geval het plan, maar het kan zomaar weer anders worden 😀.

Nog geen reacties.

Geef een reactie